PMU verwijderen.

PMU, beter bekend als permanente make up, is een begrip dat al vele jaren bestaat om uitstraling en expressie aan je gezicht toe te voegen.

Powderbrows, microblading, een eyeliner of lipblush; allemaal zijn het vormen van permanente make up en worden bij mij in de salon vakkundig verwijderd.

Ontevreden over (oude) permanente make up? Gelukkig bied ik daar ook een oplossing voor! Permanente make up is op meerdere manieren te verwijderen, de meest gebruikte effectieve methodes zijn laser of vloeistof. Omdat laseren vanaf 2022 alleen aan huidtherapeuten en artsen voorbehouden is heb ik mij verdiept in de vloeistof. Deze vloeistof wordt ook wel removal vloeistof genoemd. Dit is géén zoutoplossing of melkzuur zoals oudere varianten. Deze varianten geven vaak littekenvorming.

Het verwijderen van permanente make up met removal vloeistof gebeurd op een gecontroleerde en veilige manier. Met een natuurlijke vloeistof wordt middels een naaldmodule (zoals bij het aanbrengen van powderbrows) de vloeistof in de huid gebracht en het oude pigment afgebroken, dit pigment wordt vervolgens afgestoten en als het ware uit de huid gedrukt. Bijkomend voordeel hiervan is dat het pigment dus niet in het lichaam afgebroken en afgevoerd wordt maar juist zijn weg naar buiten vindt.

Permanente make up verwijderen met vloeistof is een snelle en veilige oplossing. Na de behandeling heeft de huid ongeveer 8 weken nodig om te herstellen, soms zijn er meerdere behandelingen nodig (afhankelijk van de hoeveelheid oude pigmentatie en het gebruikte pigment). Gemiddeld genomen volstaan 2 behandelingen per zone.

De kans op littekenvorming is minimaal omdat de behandeling oppervlakkig gebeurd.

Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten en kost €150 inclusief een after-care kit. Voor een tweede remover behandeling betaal je €100.

Hoe pijnlijk is een PMU behandeling?

Mijn klanten ervaren de behandeling veelal als niet pijnlijk.

Hoeveel behandelingen ben ik nodig?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren; hoeveel oude pigmentatie er in de huid zit, welk pigment er gebruikt is, hoe diep het pigment geplaatst is, hoe je huid reageert en of je er nog nieuwe PMU overheen wil plaatsen (in dat geval is geheel verwijderen vaak niet nodig mits de vorm klopt).

Hoe snel is het resultaat zichtbaar?

De genezingsperiode duurt ongeveer 8 weken, mocht er een nieuwe behandeling nodig zijn óf wil je juist nieuwe PMU dan is dit mogelijk na 8 weken. Het resultaat kan echter al veel eerder zichtbaar zijn, genezing gaat onderhuids ook verder.

Hoe lang duurt een behandeling PMU verwijderen?

Ik reken 60 minuten voor deze behandeling.

Waarom removal vloeistof en geen laser?

Vanaf 2022 is het gebruik van laser apparatuur alleen voorbestemd aan artsen en huidtherapeuten, omdat ik hier achter sta maken wij gebruik van removal vloeistof. De resultaten zijn veelbelovend en richten minder schade aan dan laseren bij verkeerd gebruik. Ook wordt laseren als pijnlijker ervaren en kwetst het de huid.

Welke vormen van PMU kunnen verwijderd worden met deze vloeistof?

Bij mij kun je terecht voor het verwijderen van microblading, powderbrows, eyeliner en ouderwetste PMU, zelfs lippigmentatie of lipliner kunnen verwijderd worden!

Wanneer niet kiezen voor removal vloeistof?

Removal vloeistof is vrijwel altijd mogelijk maar worden afgeraden in onderstaande situaties omdat deze de houdbaarheid of het resultaat kunnen beïnvloeden:
Recent geplaatste PMU in de genezingsperiode
Eczeem of andere huidaandoeningen op of rondom het te behandelen gebied

Mijn oude PMU is rood verkleurd, kan dit ook verwijderd worden?

Ook rode pigmenten worden afgebroken met de removal vloeistof.

Mijn PMU verwijderen.