Microblading.

Bij microblading worden er met een handmodule krasjes
in de lederhuid gemaakt om vervolgens pigment aan te brengen.
Dit pigment trekt in en er blijven optische ‘hairstrokes’ achter.
Microblading

Heb jij last van kale plekjes of mis je bij de aanzet wat haartjes? Wellicht is microblading wat voor jou! Bij microblading worden er met een handmodule krasjes in de lederhuid gemaakt om vervolgens pigment aan te brengen. Dit pigment trekt in en er blijven optische ‘hairstrokes’ achter. Deze hairstrokes geven het beeld van een natuurlijke wenkbrauw, er worden als het ware haartjes getekend tussen je wenkbrauwen.

Na een uitgebreide browmapping, waarbij ik de wenkbrauwen volledig uitteken en de vorm samen met jou bepaal, breng ik de microblading aan.

Microblading wordt bij mij met de hand aangebracht met een pen waar kleine naaldjes op een rij een optisch mesje vormen. Met deze pen maak ik oppervlakkige krasjes in de vorm van hairstrokes, door het pigment in deze krasjes aan te brengen ontstaan er optische hairstrokes wat een natuurlijke wenkbrauw creëert. Het klinkt pijnlijker dan het is, desgewenst heb ik apothekersverdoving.
Door een ruime keus aan kleur is er altijd een kleur passend bij jou huid en haar. Wil je na een aantal jaar toch powderbrows? Geen probleem, wanneer microblading goed is aangebracht kan er een powderbrow overheen gezet worden. Wil je microblading opnieuw bijwerken kan dit vaak een aantal keer, afhankelijk van hoe het pigment zich in de huid heeft ontwikkelt. Belangrijk is dat er bij microblading voldoende lege huid aanwezig is zodat het effect van de hairstrokes zichtbaar blijft.
Ideaal, ’s ochtends niet meer bij tekenen en toch een natuurlijk ogende strakke wenkbrauw!

Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kost €249 inclusief één nabehandeling. Voor touch-up prijzen bekijk de prijslijst.

Wat is het verschil tussen Microblading en Microshading?

Microblading is het aanbrengen van krasjes in de lederhuid, deze krasjes hebben de vorm van een haartje (hairstroke) en nadat het zich met pigment gevuld heeft creëer je een mooie, natuurlijk uitziende wenkbrauw met fictieve haartjes. Microblading wordt veelal met de hand aangebracht, in tegenstelling tot powderbrows. Microshading is vergelijkbaar met de powderbrows techniek, alleen wordt microshading met de hand aangebracht. Je krijgt hierdoor een gepoederd / geschaduwd effect.

Ik heb al oude PMU op mijn wenkbrauwen, maakt dit uit?

Voorafgaand aan je afspraak ontvang ik graag een foto bij daglicht zonder make up om te beoordelen of ik over jou oude PMU kan pigmenteren. Soms is het beter om oude PMU weg te laseren alvorens men nieuwe PMU laat plaatsen, soms is de oude PMU zo vervaagd dat het wel kan. Bij microblading is het niet mogelijk om eindeloos te coveren met nieuwe PMU. Soms kun je er wel een mooie powderbrow overheen zetten.

Hoe weet ik wat het beste bij mij past?

Aan de hand van browmapping (uittekenen wenkbrauwen passend bij jou gezicht) en persoonlijke wensen kunnen we samen tot een mooie wenkbrauw komen. Foto’s van ander werk zijn welkom zodat ik kan aangeven of dit haalbaar is en passend bij jou gezicht. Ik probeer hier altijd eerlijk in te zijn voor een zo reëel mogelijk resultaat.

Ik wil graag een heel andere vorm dan mijn eigen wenkbrauw, kan dit?

Vaak heeft de eigen wenkbrauw de meest passende vorm bij jou gezicht, aan de hand van browmapping teken ik de wenkbrauwen uit en zal daarbij zoveel als mogelijk de eigen wenkbrauw lijn volgen om een zo vol mogelijke wenkbrauw te creëren. Wanneer je teveel afwijkt van deze vorm en dus een gebied pigmenteert waar géén haartjes zitten, zul je optisch verschil gaan zien in kleur met het gebied waar wél haartjes zitten. De vorm iets aanpassen vormt echter vaak geen probleem, echter is het doel van microblading een mooie volle eigen wenkbrauw te creëren. Ik sta open voor vragen en suggesties, maar ik verricht geen werk waar ik niet achter sta.

Kan ik mijn wenkbrauwen naderhand nog wel verven / waxen of epileren?

Zodra de wenkbrauwen genezen zijn is dit geen enkel probleem, let er wel op dat je geen wenkbrauwhaartjes verwijderd op de plek van de PMU. Voor wat betreft het verven of bij tekenen geldt dat dit feitelijk niet nodig is, mocht je dit toch willen omdat je bijvoorbeeld lichte haartjes van jezelf hebt zorg dan dat de wenkbrauw genezen is.

Hoelang duurt een behandeling microblading?

De eerste behandeling duurt ongeveer 1.5 uur. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar je wensen én je wenkbrauwen. Ook wordt er voorgetekend zodat je zeker weet dat we op één lijn zitten! Dit voortekenen gebeurd door middel van browmapping, hierdoor creëer je de meest perfect passende wenkbrauwen voor jou gezicht! Uiteindelijk wordt het pigment aangebracht in de huid. Na 6 tot 10 weken, niet eerder in verband met herstel van de huid, vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar het genezingsproces en uiteindelijke resultaat. Eventuele vragen of opmerkingen worden dan beantwoord. Tijdens deze behandeling wordt de gehele wenkbrauw nagelopen en bijgewerkt. Deze behandeling duurt ongeveer 1 uur. Mocht er onverhoopt een 3e behandeling nodig zijn dan reken ik €75, dat is dus de 2e nabehandeling binnen 6 tot 10 weken ná de eerste nabehandeling.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar bij microblading?

Gemiddeld 1.5 tot 3 jaar, daarna zul je een touch up behandeling moeten boeken om je wenkbrauwen weer strak en donkerder te krijgen! Bij microblading geldt echter wel dat je niet eindeloos kunt bijwerken met dezelfde techniek, de kans bestaat immers dat het pigment onder de huid iets uitloopt in breedte en er dient voldoende ‘lege’ huid tussen de hairstrokes te zitten.

Waarom microblading?

Wanneer je natuurlijk uitziende wenkbrauwen wil en geen geheel gepoederde wenkbrauw wil zoals bij powderbrows, kan microblading een goede optie zijn. De hairstrokes geven de wenkbrauw een natuurlijke uitstraling en na de genezing zal menigeen niet zien of het je eigen wenkbrauw haartjes zijn. Microblading is echter niet geschikt voor alle huidtypen; de vettere huid zal minder mooi genezen. In dat geval raad ik powderbrows of een combinatie aan.

Wat zijn combo brows?

Een combinatie van microblading en powderbrow, de aanzet bestaat dan uit hairstrokes en de wenkbrauw loopt over naar een strakke powderbrow. Na genezing zul je een mooie, natuurlijke maar wel strakke wenkbrauw overhouden.

Is microblading kwetsender voor de huid dan powderbrows?

Bij microblading breng ik in dezelfde lederhuid pigment aan als bij powderbrows, echter is de techniek verschillend. Bij powderbrows wordt er zodanig oppervlakkig geschaduwd dat er vrijwel geen korstjes en littekenvorming ontstaat, bij microblading is deze kans iets groter omdat de huid niet altijd goed pakt en er dan meer druk gezet wordt. Toch ervaar ik vaker geen dan wel korstvorming na deze behandeling.

Afspraak maken.